В Бургас работи канал за трафик на робини

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Продаденото момиче от Бургас за 1000 лева е било преследвано от изнасилвачи.

Това потвърди майка му Анка Стоянова. Жената, която е майка на девет деца, каза пред камерата на bTV, че някой се е опитал да изнасили девойката. Вярно е това, но момичето ми не се е дало, заяви тя.

„Половин година в защитено жилище за жертви на насилие. Такава е мярката за 14-годишната девойка, което бе продадена от родителите си за 1000 лева“, каза пък водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

Една пиянска вечер и продажбата на 14-годишното момиче е договорена, разказва Анка Стоянова. „Дойдоха едни хора и напиха мъжа ми. Много пиян беше и му дадоха 1000 лева“, добавя жената.

На въпроса защо искат да я изкарат зад граница, тя отговаря „да проси“. Секретарят на Комисията за борба с трафика на хора Росица Янева пък заяви, че трафик на хора има и то повече, отколкото хората си представят или знаят, защото това е престъпление, което много трудно се доказва.

Жертвите обикновено не желаят да свидетелстват, добави тя. Само през миналата година прокуратурата в Бургас е образувала досъдебно производства за пострадали 51 жени. „13-14-годишни момичета от ромски произход проституират обикновено със знанието на близките им. Те се транспортират в големи европейски столици“, каза още Янева. Какво насилие е установено върху детето тепърва ще се установява.

Петър Михайлов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар