В България всяка жаба, целуната от политически принц, става принцеса

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По нашите мафиотски ширини всички приказки за деца оживяват пред очите ни. Защото живеем, мечтаем и умираме в приказка! Бандитска приказка.

В България всяка жаба, целуната от политически принц, става принцеса. Такъв е случаят и с уважаемата другарка Фандъкова, която вече се вози с градски автобус, за да я последва народонаселението. Не ме питайте какви са тези две луксозни возила на НСО пред и зад автобуса на принцесата-кметица, защото и тя душа носи. Не само ние!

Лентата за реклама свършва, мафиотската мома слиза от тромавото градско возило и се мята на дванадесет цилиндровия немски звяр. А за него ограничения няма – нито в разхода на горива, нито в цената за поддръжка, най-малко за мигновената му замяна с по-новия модел. Има кои да мрат като пилци, плащат и задлъжняват за стотици години.

Ние, умиращите днес ги поздравяваме! Като в древен Рим. Ще си останем на градските автобуси. Когато спестим някой лев за гориво, ще се спуснем до центъра на София за по едно кафе, а след това любезен полуграмотен нахалник с оранжево яке от столична община ще ни каже, че му дължим 50-100 лева за лукса да хвърляме фини прахови частици през ауспуха си. Може и по-тежки неща да преживеем.

През ауспусите на стотиците държавни и общински луксозни возила, обитаващи идеалния център, излиза само кислород, какъвто за нас липса и ще липсва все повече…

Николай Марков

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар