В България има нечистоплътно, бандитско и дивашко купуване на гласове, а полицията и ЦИК мълчат! Защо?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Имах тежък разговор с началника на полицията на Плевен, три дена преди втория вот. Казах му, че имам информация, че има поръчка да бъда „сготвен“ и да не си позволява да вкарва полицията в угода и услуга на частни, групови или корпоративни интереси.
Аз съм на 56 години и съм юрист с 30 годишна диплома и няма да позволя името ми да бъде тежко опозорявано и поругавано то този непочтен начин.

Това заяви кметът на Плевен Георг Спартански в студиото на бТВ.

Той бе категоричен, че очаква реакция от правоохранителните органи и според него въпроса е дали полицията не може да се справи с проблема, или не иска.

Подал съм сигнал в полицията за вероятни изборни манипулации. Как органите на реда си вършат работата е показателно за случващото се в държавата.

Крайно време е държавата да си подреди градинката, очаквам и от министъра на вътрешните работи и от премиера да си свършат работата.

 

„Няма да позволя да бъда обвиняван в купуване на гласове” и „да се прехвърля проблема от болната на здравата глава”, заяви още той.

 

„Обвинявам тези, които изкарват тези севернокорейски резултати, в нечистоплътно, бандитско и дивашко купуване на гласове”, заяви кметът на Плевен.

 

Той завяи още, че по време на кампанията е „изтърпял невероятни неща от кафяво-жълтите медии”.

 

„Бях оплюван аз и семейството ми, но мълчах, защото не смятам, че трябва да хвърлям камък по всяко куче, което ме лае. Вероятно съм най-оплювания кандидат, по-оплюван от Мая Манолова”, смята Спартански.

 

„На първи тур пак загубих в Буковлък, но не съм го правил на проблем”, каза кметът на Плевен и отбеляза, че това, което го е „взривило” е било обвинението в купуване на гласове.

 

Според него е необяснимо как е станало така, че губи с 3 купени гласа срещу 643 за неговия опонент. „Разликата в Буковлък не е нещо ново за мен, тя е рецидив. Във всяка община на България има един  Буковлък”, каза Спартански.

 

„Моите застъпници бяха разгонени като пилци”, заяви още плевенския градоначалник.

Някои от тях са били задържани и принуждавани да подписват споразумения, в които да признават, че са купували или са имали намерения да купуват гласове.

 

„Не става въпрос за Георг Спартански. Тук става въпрос за държавата, за законността и за държавността. Някой е заинтересуван да няма нормален изборен процес и хората да не гласуват”, смята кметът на Плевен и настоява да се разследва купуването на гласове, защото действа пагубно на живота в нашата страна.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар