В Горубляне посрещнаха Манолова с думите „октомври ще бъде Мая“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кандидат-кметът на София Мая Манолова се срещна с жители, собственици на земи от кв. “Горубляне”, които протестират срещу ниските обезщетения, които управляващите им предлагат. Хората протестират и срещу блокирането на реституираните им имоти.

Протестиращите посрещнаха Манолова с думите „октомври ще бъде Мая“.

„Благодаря за поканата да се включва във вашия протест. Докато пътувах насам си мислех, че най-трудното предизвикателство в тази кандидат-кметска кампания е когато срещу мен стои цялата машина на властта, но когато пристигнах, осъзнах, че някой от вас се борят за имотите си от над 30 години. Трудната задача е пред вас. Затварянето на „Цариградско шосе“ е израз на безизходица. Стоях до вас и исканията ви, още докато бях омбудсман, и като кандидат за кмет също ще го правя. Смятам, че правата ви трябва да бъдат защитени“, заяви Манолова пред протестиращите.

„Наясно съм с всички перипети пред вас. Последният удар с изграждането на частта от скоростния път от Младост, то намерението за обезщетение от 15 000 евро, при пазарни цени с пъти по-големи, наистина е подигравка. Следим как се промени цената на магистралата- от 5 милиона лева на км, цената стана 25 милиона лева. Цената се вдигна, а вашите имоти поевтиняха“, каза още тя.

Протестиращи заявиха, че не са срещу зелените зони и чистият въздух.

„Специалисти казват, че не са нужни големи паркове в пешеходен град, а малки паркчета на много места в града“, коментира протестираща.

„Вие имате конституционното право на частна собственост, там където има обекти с обществени интереси трябва да има справедливи пазарни обезщетения. Има нужда от фонд за обезщетяване на гражданите, защото вашият проблем го има в още няколко квартала. Ако стана кмет на София ще се погрижа да има отпуснали милиони левове за такъв фонд“, заяви Мая Манолова.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар