В Донецк убиха американец от Тексас, сражавал се на страната на Русия

В Донецк убиха американец от Тексас, сражавал се на страната на Русия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американецът Ръсел Бентли, който се е сражавал на страната на проруските сепаратисти в Източна Украйна между 2014 и 2017 г., е бил убит в Донецк, съобщиха руски медии, цитирани от Франс прес.

64-годишният Ръсел Бентли е роден в Тексас и е работил като лесовъд, преди да се премести в Донецк и да се присъедини към местните жители в борбата им срещу Киев, започнала през 2014 г.

“Ръсел Бентли, с позивна “Тексас”, истински американец, истински тексасец, загина в Донецк”, написа в Телеграм шефката на прокремълския телевизионен канал РТ Маргарита Симонян, пише БТА.

Според руските медии американецът е изчезнал на 8 април. 

За това, че “Тексас” е мъртъв, съобщава първа съпругата му Людмила от Донецк, с която се среща преди 10 години, когато за първи път отива в Донбас. Двамата сключват и църковен брак, а тексасецът приема православието.

Той се присъединява към местното опълчение, в състава на батальона “Восток”. По-късно получава руско гражданство и паспорт.

През последните години Бентли не се е сражавал, а е бил военен кореспондент за САЩ, блогър и се е занимавал с доброволчество.

В деня на изчезването му двамата съпрузи са били в административния център на Петровски район по работа, когато започва обстрел. Мъжът хуква да помага на ранени, които да се нуждаят от помощ, и след това изчезва. Няма следа нито от него, нито от неговата кола.

Започнало е разследване, съобщават местни Телеграм-канали в Донецк.

Батальонът “Восток”, за когото американецът се е сражавал, потвърди в същото комуникационно приложение, че Бентли е бил убит, без да уточни при какви обстоятелства.

“Ръсел Бентли беше убит. Може би този термин не отговаря напълно на мотивите, от които са се ръководили тези, които са убили Ръсел, но трябва да се съгласим, че подобни действия и тези, които ги прикриват, правят злото тривиално”, пише в изявлението на батальона.

Беларуската опозиционна медия “Некста” пък твърди, че той е отвлечен, измъчван и убит от своите, които решили, че снима военни части и техника, за да шпионира за врага.Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар