В държавата на Кировците: Овдовял баща отглежда сам тежкоболната си дъщеря, ходи на работа по строежи с тежко болната си дъщеря

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Овдовял баща отглежда сам тежкоболната си дъщеря във врачанското село Мраморен. Мъжът се нуждае от средства или строителни материали, за да стегне дома си.

Мнозина биха се възхитили на куража и силата на бащата, който се опитва да осигури поносим живот на детето си, което е неподвижно и не може да говори, разказва историята му bTV.

Трагедиите в семейството на Димитър Димитров са една след друга. Шест месеца, след като дъщеря му Дорина дошла на бял свят, лекарите констатират детска церебрална парализа (ДЦП) и епилепсия. Момичето вече е на 13 години, но не може да ходи и почти през цялото време лежи.

Преди година починала майка ѝ и бащата вдовец станал всичко за нея. Разказва как преминават дните им.

“Хигиена ѝ правя, нещо за закуска, сега я научих топло мляко с кроасан с шоколад”, посочи Димитров.

Три пъти в седмицата я води във Враца в център за деца с увреждания.

“Като си я взема с колата, е пълна с емоции, защото е общувала с дечица на нейната възраст, аз тука не мога да ѝ създам тези условия”, разказа бащата.

Не може да говори, но двамата се разбират добре.

“Усмихва се, всичко разбира, просто не може да отговори. Понякога я виждам как се ядосва, иска да участва в разговора, но не може”, каза през сълзи бащата.

Двамата преживяват с 1400 лева – пенсията на Дорина и заплатата на баща ѝ като личен асистент. Мъжът не се оплаква. Понеже разбира от строителство, понякога през лятото се хваща с бригада на обекти и взема момичето със себе си.

По малко стяга и къщата си. Подменил е покрива, пооправил е стаите, но мечтата му е да си имат вътрешна баня и тоалетна.

Иначе изпълнил последната заръка на жена си и купил на Дорина инвалидна количка. Сега лекарите препоръчват корсет и вертикализатор, за да може да се изправя, макар и за кратко.

Димитър казва, че докато има сили, ще изпълнява бащиния си дълг, защото животът е изпитание, което понякога не разбираш, но не трябва да се отказваш. Моли се до Коледа да успее да стегне поне малко банята.

Ако искате и имате възможност да помогнете, Банкова сметка на бащата на Дорина от Малорад е:

BG32UBBS0024051325350

BIC: UBBSBGSF

ТИТУЛЯР: ДИМИТЪР БЛАГОЕВ ДИМИТРОВ


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар