В Испания е ад! Заразени лежат по коридорите на болници в Мадрид

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Испания върви по пътя на Италия и заразата с коронавирус там придобива застрашителни размери, след като броят на жертвите прехвърли 2000, а заразените са над 33 000.

Потресаваши снимки от две болниции в Мадрид показват как болни от коронавирус са налягали по коридорите и не спират да кашлят, докато край тях притичват медицинските лица. Въпросните болници са със запълнен капацитет и не могат да приемат повече заразени.

Кадрите се разпространяват в мрежата, за да може хората по-бързо да осъзнаят необходимостта да се дистанцират и да не се събират на групи, за да намалят темповете на заразата. 58 роцента от смъртните случаи в страната са именно в столицата, чиято здравна система е изправена пред колапс. Испания е на път да се превърне в епицентъра на заразата в Европа, след като в последния ден данните в Италия за заразени и жертви отбелязаха спад. Испания е на 3-то място по смъртност с 5.42 процента в Европа. На първо е Италия с 9.01 процента, пред Швейцария със 7.36. След Испания е Англия с 5.38, Франция с 4.46 и Германия само с 0.38 процента смъртни случаи от заразените.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар