В Италия влезе в сила частична забрана за пушене на открито, UK с нов черен рекорд

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Милано от днес на някои открити обществени места е забранено да се пуши, предаде Франс прес. Мярката касае паркове, стадиони, автобусни спирки, гробища. Забраната не е пълна, а частична. Заклетите пушачи, които не могат да се въздържат да не запалят цигара, имат право да го направят, но ако изберат изолирани места, спазвайки дистанция от 10 метра с другите хора. Забраната не касае площадите, като например този пред Миланската катедрала.

Общо взето мярката се посреща добре дори от пушачите. За нарушителите на частичната забрана са предвидени глоби, вариращи от 40 до 240 евро.

Милано е първият италиански град, в който влиза в сила подобна частична забрана за пушене на места на открито. Целта е да се намалят фините прахови частици PM10, които са вредни за белите дробове. Смята се, че 8 процента от тези частици в Милано се дължат именно на пушенето. Градът редовно чупи рекордите по замърсен въздух.

Властите на Милано планират на 1 януари 2025 г. в града да влезе в сила пълна забрана за пушене.

Нов черен рекод на Великобритания

Великобритания отчита най-високия брой на починали с коронавирус в света спрямо броя на населението, предаде ДПА.

Сега има средно над 16,5 смъртни случая на милион души население. Това поставя Великобритания пред Чехия и Португалия, както и пред Германия и САЩ, регистрирали средно по над 9 смъртни случая на един милион жители за последните седемдневен период.

Днес здравните власти съобщиха за рекордните 1610 починали с коронавирус за последното денонощие. С това смъртните случаи на починали с коронавирус от началото на пандемията в страната станаха почти 96 000. Но тъй като данните в тази насока се съобщават с известно закъснение, се смята, че броят е около 108 000.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар