В Киргизстан хората са излезли масово, превзели са парламента и са постигнали анулиране на резултатите от изборите. Ние тук продължаваме борбата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В Киргизстан анулирали резултатите от проведените тази неделя парламентарни избори. Това станало след масови протести, провокирани от убеждението, че са фалшифицирани. Според протестиращите групи, близки до президента, са купували гласове, манипулирали и фалшифицирали бюлетините на гласоподавателите.

Ядосаните граждани излезли на улицата, атакували и превзели сградата на парламента. Потрошили част от инвентара, дори запалили столове…

 

Във видеообръщение президентът Сооронбай Джеенбеков обвини “определени политически сили” в опит незаконно да превземат легитимната власт, а протестиращите нарече платени. „Те нарушиха обществения ред, не се подчиниха на правоприлагащите органи, биха медицински работници и рушаха сгради.” – казал възмутен Джеенбеков, претендиращ, че е истински демократ. Допълни, че е предприел всички възможни мерки, за да спре ескалацията и благодари на органите на реда, че са действали според закона.

Ако са ви притеснили потресаващите прилики между Борисов и Сооронбай Джеенбеков, киргизстанската полиция и риториката на легитимните власти в Бишкек и София, както и поцинкованата кофа, появила се като символ на площадите може би ще ви успокоят някои разлики. В Киргизстан хората са излезли масово, превзели са парламента и са постигнали анулиране на резултатите от изборите.

Ние тук продължаваме борбата, а Борисов получи благословия от Брюксел… До март ли ще я караме така?

 

Фрог нюз

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар