В Косово готови на преговори със Сърбия колкото и да са трудни – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Диалогът със Сърбия е труден, но тава е единственият път, за да се продължи напред. Това заяви косовският президент Хашим Тачи. На форума “Бъдещото десетилетие на Косово: насърчаване на реформите, регионалното сътрудничество и европейската интеграция”, Тачи каза, че следващите дни и седмици ще бъдат решаващи за консолидирането на Косово като държава, предаде БГНЕС.

Той приветства платформата, предложена от председателя на парламента Кадри Весели, за общ политически консенсус по въпроси от национален интерес, както и правителствената платформа за финализиране на диалога със Сърбия. “Приветствам платформите, предложени от политическите лидери, особено за постигане на консенсус относно последната фаза на диалога между Косово и Сърбия. Споразумението за договаряне е в полза на двете страни. То улеснява пътя към ЕС. Знам, че диалогът със Сърбия е много труден, точно както ангажимента за помирение, но това е единственият път напред”, каза Тачи.

Той посочи, че политиката на Косово се нуждае от дълбоки реформи, добавяйки, че е уверен, че второто десетилетие от независимостта на Косово ще доведе до членство в НАТО.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар