В Крим задържаха руснак, шпионирал за специалните служби на Украйна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Федералната служба за безопасност (ФСБ) на Русия задържа в Крим руснак, който събира информация за украинските специални служби. У задържания е открито взривно устройство. Това съобщава ТАСС, като се позовава на Центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

Според източник на ТАСС мъжът е следен два месеца.

“Федералната служба за сигурност в хода на проведени оперативно-издирвателни мерки задържа мъж във връзка с разузнавателни и подривни дейности в интерес на украинските специални служби. Става въпрос за гражданина на Руската федерация В. Л. Есипенко”, отбелязват от службата.

Според ФСБ задържаният е снимал видеоклипове на терен, свързан с масов престой на хора на територията на Република Крим.

ФСБ съобщи още, че в колата на Есипенко е открит предмет с външни признаци на импровизирано взривно устройство.

“Според задържания Есипенко той е събирал информация в интерес на специалните служби на Украйна по указания на офицера от настоящия резерв на 8-ми отдел на Службата за външно разузнаване на Украйна, полковник В.А., казват още от ФСБ. – Есипенко е задържан, за да се предотврати провеждането на подривни действия в интерес на украинските специални служби.”

Срещу задържания е образувано наказателно дело.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар