В левицата се заговори за коалиция с ДБ и ИСМВ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Патовата ситуация около формирането на управление почна да ражда смели предложения в левицата. Георги Кадиев, който получи депутатски мандат в качеството на коалиционен партньор на БСП, предложи съюз с “Демократична България” (ДБ) и “Изправи се! Мутри вън!” (ИСМВ).

“Към днешна дата единственият начин да няма нови избори е правителство с третия мандат. Единственият начин е това да е споделен мандат на Коалиция “БСП за България”, ДБ и ИСМВ. Няма значение кой формално е получателят на мандата – получава се заедно, целите се формулират заедно, правителството се предлага заедно, гласове в подкрепа се търсят заедно. Просто ще свършим това, което ИТН трябваше да свърши.

Заедност и равностойно партньорство е ключово. Може да не се харесваме, но това е без значение. Не ни ли казахте точно това на изборите?”, обърна се той към избирателите във “Фейсбук”.

Сметката сочи, че подобна коалиция би разполагала с едва 83 народни представители. Депутатите на ДПС (29) няма да стигнат за крепене на съюза, ще трябва да се разчита отново на ИТН (65).

В понеделник БСП обяви, че ще отхвърли проектокабинета на ИТН. Успоредно се появиха идеи тя да предложи слубежното правителство за редовно, ако получи мандат от президента. ИСМВ също иска министрите на Стефан Янев да продължат да работят, а ДБ харесва доста някои от тях. Отношението към служебната власт е единственото общо нещо, забелязвано между трите формации досега.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар