В министерствата няма експерти, а само “калинки” на ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Гледката в Перник е като след дъжд качулка. За съжаление няма дъжд. Прокуратурата се занимава само с наказателната отговорност. Всичко е приказки, не съм чул какво мислят експертите.

В последно време имам чувството, че няма нужда от премиер, а само от главен прокурор. Това каза Костадин Паскалев по БТВ.

В министерствата, за съжаление, няма експерти.  Отговорността по управление на водите е на министъра на МОСВ. Специално яз. Студена е язовир за комплексни и значими нужди. При него всеки ден трябва да се отита нивото му. Той би следвало да осигурява балансирано питейна вода. Когато е станало ясно, че има проблем, е трябвало да се съберат министрите.

 

ВиК се управлява чрез зам.-министъра на МРРБ. Имаме система на Калинки, които взимат управленски решения.  Само дъжд може да реши проблема в Перник. Много ми се ще специалистите да заговорят по темата. Има абсолютна безотговорност в управлението. Преди няколко месеца граждани са публикували снимки с празния язовир. Очевидно е, че управлението на водите е ресор на МОСВ. Пряко отношение имат министъра на икономиката, земеделието и МРРБ.

 

Борисов каза преди седмица, че трябва да направим единна държавна компания, която да отговоря за водите. Според мен трябва да се направи едно ВиК дружество. И всички да плащат една цена. Похарчени са луди пари за проучвания. В крайна сметка излиза, че у нас трябва 11 млрд. лева. Аз смятам, че у нас трябват по-малко пари. Даването на пари не решава нито един проблем.

Frognews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар