Кирил Петков лъжа

В момента България получава пак руски газ, само че по-скъп с около 30 евро

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Проблемът с енергийните суровини е много сериозен. За разлика от несериозното отношение на управляващите, европейските лидери се опитват да въведат ред във всичко, което се случва. Нашите ръководители, явно от непознаване на суровинната база, която България ползва, изпадат в много тежки ситуации”.

Това заяви пред БНР депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

“Ако не беше изслушването на Кирил Петров в парламента, той нямаше да разбере, че спирането на петрола и неискането на дерогация от ЕС – да отложим с година-две, за да можем да намерим суровина, която да преработва “Лукойл” или нови източници, нещата щяха да бъдат много сложни”, коментира той.

Според Аталай “Булгаргаз” е останал настрани от всички действия, които са предприети след предупреждението от “Газпром”, че ще бъдат прекъснати доставките на газ:

“Би трябвало да предприеме пускане на искания към двете газови борси, а се чака последният ден, за да може да се сключи сделка, която всява смут и съмнение, което е реалност. За фирмата МЕТ говоря. Много колеги говорят, че няма как фирмата МЕТ да е по-силна от държавната “Булгаргаз”, за да не излезе тя и да оперира на пазара и да не заема тази пазарна ниша, която заема досега в България, а да се включат и други доставчици. В момента България получава пак руски газ, само че по-скъп с около 30 евро”.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар