В момента: Протестиращи нахлуха в сградата на Министерството на правосъдието

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протестиращи, начело с лидера на ПП “Боец” Георги Георгиев, нахлуха в сградата на Министерството на правосъдието, предаде репортер на БГНЕС.

Те настояват за среща с министъра на правосъдието Данаил Кирилов, който – по думите им, – в 8.30 ч. вече трябваше да е дошъл на работа.

Георгиев показа лист с надпис “Оставка” и призова министър Кирилов да дойде и сам да си я подпише. Демонстрантите влязоха в спор с охраната на сградата, след като стана ясно, че министърът на правосъдието още не е дошъл на работа.

“Не приемаме мафията да пише новата ни Конституция, единственото, което искаме от тях, е да си напишат оставките. Ако гражданите нямат достъп до тези обществени сгради, то никой не трябва да влиза вътре. Ние сме тук. Мафията вън”, заявиха протестиращите.

С бутилки минерална вода протестиращите блокираха входа на министерството на правосъдието, като през “барикадата” бяха пропускани само журналисти. Блокирани остават и трите възлови кръстовища – Орлов мост, ректората на Софийския университет и при площад “Независимост”. Протестиращите се заканват от днес недоволството им да премине и в по-твърди действия с нови блокади на кръстовища и институции.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар