В МОМЕНТА! Протест пред Народното събрание иска оставката на правителството

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протестиращи пред Народното събрание поискаха днес оставката на правителството, заради ниския жизнен стандарт в страната.

Сред исканията им са въвеждането на мажоритарна избирателна система и електронно гласуване, както и пряк избор от народа на представителите на съдебните органи и членовете на избирателните комисии.

„Искаме реално участие на гражданите във властта чрез референдуми, честни избори, спиране на корупцията чрез участие на всички в разпределението на публичните средства“, изтъкна един от протестиращите. „Аз имам 50 години трудов стаж и ми дадоха 193 лева пенсия. Затова идвам, обаче народът ни е тъп. Ето, никой не излиза“, допълва друг.

„В тази държава нищо не става от десетки години насам. Не виждам никой нищо от тези хора, които са във властта, да е направил за тази държава, освен да граби, да усвоява. Може ли да имаме златни кубета на църквата, а хората да ровят по кофите? Ние не сме смешна държава. Ние сме абсурдна държава. Трябва да се казваме Абсурдистан“, подчерта трети недоволен.

В неделя протестната проява щяла да прерасне в шествие, което да обиколи центъра на София. Организаторите заявиха, че подобни прояви ще има всяка седмица и не само в столицата.

Източник/ци: http://www.cross.bg

Четете още на: http://www.budnaera.com/201901f/19011147.html#ixzz5gHUfOJlk
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар