В Москва задържаха сатанисти-канибали | Днес.dir.bg

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съпрузи сатанисти от Москва са убивали хора по време на ритуални обреди. Шокиращо разкритие направиха служители на реда в руската столица, които участват в издирването на 27-годишната Виктория Зайцева и Платон Степанов, които изчезнаха безследно през 2016 г.

Пет години по-късно служителите на Следствения комитет на Русия откриха, че младите хора са станали жертви на брачни двойки на сатанисти-канибали.

Също така се разбра, че и двете убийства носят признаци на ритуал с елементи на канибализъм. Подробностите за нашумялото дело, в което страст към окултизма се смеси с жажда за насилие, предава „Лента.ру“.

В съвременна Русия окултните практики, езичеството и сатанизмът вече не се считат за реликви от миналото. В мрежата може да се намерят стотици тематични групи и организации, включващи хиляди хора, готови да получат или предоставят магически услуги – от гадаене на карти Таро, до завършващи с големи щети и поражения.

„За магически услуги се обръщат обикновените хора, които искат да решат ежедневните си проблеми по този начин“, споделя Лилит Кроли, създателката на окултната група „Магията на мрака“. – Някои искат да върнат нещо в живота си, други – да накажат някого с помощта на магия.“

Сатанизмът обикновено се свързва с човешки жертвоприношения, ядене на плътта на жертвите, убиване на животни, сексуални отклонения и вандализъм. Но това е пълна глупост. Напоследък сатанизмът като учение и неговата практика претърпя много промени.

Както отбелязва Кроли дори ритуалите, свързани с кръвта, не изискват убийството на живи същества от съвременните сатанисти – те купуват сурово месо за това. В най-лошия случай жертвата може да бъде пиле. Ритуалното умъртвяване на други животни, било то котки или кучета, дори сред поклонниците на дявола, се счита за отклонение от нормата. Това обаче е именно пътят, който московчанинът Андрей Трегубенко избра за себе си.

Андрей Трегубенко

Андрей Трегубенко

Снимка: страница Андрея Трегубенко в Instagram

Път в мрака

Според канала на Telegram „Mash on Moika“, Трегубенко е живял с родителите си в Москва до 12-годишна възраст. Но през 1999 г. семейството временно се разделя. Така Андрей, заедно с баща си, се мести в малкото село в Карелия.

Той се завръща в столицата шест години по-късно, но вече съвсем различен. 18-годишният Трегубенко чете литература на окултни теми и вижда магически способности в себе си и дори смята, че е способен да ги извършва.

Освен това, от всички възможни церемонии и ритуали, той бил най-привлечен от тези, които са свързани с кръв.

Заедно с няколко съмишленици младежът купува петли за жертвоприношения, а след това използва собствената си кръв, с която дори рисува картини. Но скоро подобни жертви стават маломерни за Андрей. Още повече, че агресията му се засилва от пристрастяването му към алкохола и наркотиците. Тогава Трегубенко решава да се присъедини към организирана група от сатанисти.

През 2015 г. в Москва се появява сдружението „Легиона на мрака“ (LT). Твърди се, че е то е създадено от сатанисти, „вдъхновени“ от ритуално убийство в Ярославска област, извършено през 2008 г. Тогава четирима тийнейджъри убиват и разчленяват своите другари.

През пролетта на 2015 г. Андрей Трегубенко става част от „Легиона на мрака“. Приказките му за жертвоприношения и убийства, изострените му като на животно зъби и яростните му очи правят отблъскващо впечатление на повечето от участниците в срещата. Но не и на Олга Болшакова, която се нарича Олга Варг.

Съюз на кръвта

В обикновения живот Олга Болшакова завършва икономическа специалност и работи в данъчната инспекция. Там никой не знае какво се крие зад готическия вид на момичето, което е с червена коса, тъмен грим и черни дрехи.

Олга започва да се интересува от магия като дете. Изучава литература и ритуали, пише мистични стихотворения. Псевдонимът си в тайния живот – Олга Варг, Болшакова вероятно избира като препратка към Варг Викернес (б.р. – норвежки музикант, известен със своята отдаденост към неоезическите и неонацистките движения).

Олга Болшакова

Олга Болшакова

Снимка: страница Ольги Большаковой во «ВКонтакте»

На страницата й в социалните мрежи има повече от хиляда приятели, но виртуалните другари или не си спомнят за нея, или не искат да си спомнят, твърдейки, че са я добавили случайно или след еднократна комуникация в тематични публикации.

Това отношение е съвсем разбираемо в светлината на делата, които тя успява да извърши.

През 2015 г. Олга, заедно с приятел, идва на среща на „Легиона на мрака“. Тук тя за първи път вижда Трегубенко и бързо намира общ език с него. По-късно група от най-радикалните членове на организацията многократно се събират отделно, в много тесен кръг.

След поредната среща Олга и Андрей решават да убият и жертват човек.

Междувременно взаимната жажда за кръв сближава много Варг и Трегубенко. През 2016 г. те започват да се срещат много често, местят се да живеят при Олга в Балашиха. Сключват граждански брак и имат две деца. Фактът, че са семейство по никакъв начин не отслабва жаждата им към сатанински ритуали. Освен това съвместният им живот ги кара да се замислят кой може да стане тяхна потенциална жертва.

В гъсталака на гората

27-годишната московчанка Виктория Зайцева, подобно на Олга Варг, е член на „Легиона на мрака“ и също слуша пламенните речи на Андрей Трегубенко.

Виктория се влюбва в Трегубенко и е готова да го последва навсякъде. Точно това той решава да използва. През юни 2016 г. Андрей кани Виктория да отиде с него в Карелия. Момичето не се поколеба нито за секунда, въпреки предупрежденията на нейни познати.

По време на тежко пиянство Трегубенко казва на приятелите си какво иска и смята да направи.

„Казаха на Вика за това, но тя не повярва“, разкрива събеседник на канала Telegram „Mash on Moika“.

На 8 юни Виктория напуска дома си, казвайки на майка си, че отива на поход за няколко дни. В същото време тя не взима със себе си палатка, спален чувал или топли дрехи.

Момичето обаче не забравя за парите, от които Трегубенко се нуждае. Виктория взима голям заем от банката. Тя стига до карелското село Челмужи с автобус, където Трегубенко я посреща и я води в гората.

За изненада на Виктория в края на пътеката, водеща в гъсталака, тя среща Олга Варг.

Варг и Трегубенко хвърлят жертвата си на земята и й слагат белезници. Виктория не се опита да крещи или да се съпротивлява дори и в момента, когато сатанистите я водят до предварително изкопана дупка. Там те намушкват момичето и заравят тялото, но преди това отрязват парче месо, сготвят го на огън и го изяждат.

Месец по-късно на сайта на Министерството на вътрешните работи се появява информация за издирването на 27-годишната московчанка Виктория Зайцева.

Отличителни черти – добра физика, дълга черна коса и тъмни очи. Облечена изцяло в черно. На шията има амулет под формата на пентаграм в кръг. По лявата ръка има белези от разрези.

Грешният завой

Втората жертва на сатанистите е Платон Степанов. Младежът, известен в социалните мрежи под прякора „Вилхелм Торквемада“, завършва Северозападния държавен кореспондентски технически университет, обича компютърни игри, исторически истории, привлечен от окултизма и пътуванията до мистични места.

Именно последното го сближава с Варг. Под предлог за такова пътуване през август 2016 г. момичето се обажда на Степанов. Този път Варг и Трегубенко канят и друга двойка сатанисти да участват в церемонията – Александър и Татяна Перевозчиков-Хмурих.

На 13 август на гара Приозерск (140 километра от Санкт Петербург) всички те посрещат Степанов.

Според легендата, която сатанистите измислили за жертвата си, наблизо са устроили лагер в гората. Но веднага щом напускат гарата, Трегубенко нападна Платон.

Четиримата сатанисти го пребиват, а след това съучастниците прерязват гърлото на младежа и събират кръв в стъклена купа. След това тялото на Степанов е заровено, а личните му вещи са изгорени на клада. Подобно на Виктория Зайцева, той се води за изчезнал до март 2021 г.

По кървавата следа

Престъпленията на сатанистите остават в тайна пет години, но ги разкрива самият Андрей Трегубенко, който в състояние на алкохолно опиянение понякога започва да разказва за убийствата. Слуховете за това започват да се разпространяват сред сподвижници, а мнозина бързат да прекратят контактите с Трегубенко и неговите другари.

Информация за това кой точно може да стои зад изчезванията на Виктория Зайцева и Платон Степанов стигна и до оперативните работници. Но основания за задържането на сатанистите се появяват едва през март 2021 г. Бивш служител на отдела за криминално разследване разказва пред Lente.ru подробности.

За изчезналите (б.л.-Зайцева и Степанов) се изработва кръг от контакти, маршрути на пътуване, следят се социалните мрежи.

„Когато действа непрофесионален престъпник, той прави много грешки. Лесно се разпознава, но събирането на доказателства е по-трудно“, споделя бившият криминалист.

Така службите установяват наблюдение над Варг и Трегубенко. Скоро се появява и причината за задържането им. Сатанистите са заловени с голяма пратка наркотици, открити при обиск в апартамента на Олга. След като разбират за срока затвор, които ги чака, те се съгласяват да сътрудничат на разследването.

Двойката говори открито за ритуалните убийства, извършени през 2016 г. След това техните съучастници Александър и Татяна Перевозчикови-Хмурие попадат в ръцете на правоохранителните органи.

Олга Варг и Андрей Трегубенко са обвинени в две убийства, извършени от група лица по предварителен сговор, както и опит за незаконна продажба на наркотици. Съпрузите Перевозчиков-Хмурих също са обвинени в убийство по предварително споразумение. Към момента всички замесени по наказателното дело лица са в ареста.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар