В НС отново ще има Комисия по ревизията – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да има отново временна комисия по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, дружества с повече от 50 на сто държавно и общинско участие и местните власти през последните пет години, гласува парламентът. Създаването на временния орган бе подкрепено единодушно от 145 депутати.

Предложението е на Мая Манолова от ПГ “Изправи се БГ! Ние идваме!”. Тя оглавяваше същата комисия и в 45-то НС. Комисията е на паритетен принцип от по трима народни представители от всяка група и ще работи шест месеца.

За председател беше избрана пак Мая Манолова, а от “Има такъв народ” оттеглиха номинацията си за зам.-председател – Георги Георгиев, след като от “Демократична България” предложиха Борислав Сандов.

Сред проверяваните фирми ще са АЕЦ “Козлодуй”, НЕК, Държавната консолидационна компания, “Български ВиК Холдинг”, “ТЕЦ Марица изток”2 и др. Комисията може да проверява и разрешенията за прилагане на СРС. За тях Манолова обясни, че са били ангажирани много служители, които са работили събота и неделя, което, на свой ред, изисква изразходването на голям финансов ресурс.

В България има сектори, места, които са недосегаеми, недостъпни за обикновените граждани като,например, ловни хижи, части от българска територия по ГКПП, отдадени на частни фирми и превърнали се в “златни касички” за определени бизнеси, посочи в аргументите си за комисията Манолова.

По предложение на Георги Кадиев от левицата от обхвата на проверката отпаднаха пенсионните дружество и тяхното състояние.

 

Източник: БТА

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар