Ураган

В област Добрич евакуират пътници от автобус. Пожарна закъсала при спасяване на деца. Тирове блокират пътища

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През изминалото денонощие аварийните екипи на Пожарната безопасност и защита на населението в област Добрич са работили по над 118 сигнала за отстраняване на паднали дървета, отваряне на пътища и евакуиране на хора от закъсали на пътя автомобили. Към момента евакуацията се осъществява само с един пожарен автомобил, тъй като вторият е закъсал в снежна пряспа, пише БНР-Варна

Проблем в областта продължава да е силният вятър, който образува снегонавявания на пътните платна. Затворени за движение на тежкотоварни автомобили са пътните отсечки от Добрич към Варна, Балчик и Генерал Тошево.

Изцяло затворен за движение е пътят Добрич – Варна, причината е в струпването на закъсали автомобили около село Стожер.

Десетки са останалите без електрозахранване населени места в общините Шабла, Генерал Тошево и Добричка. Проблем има и с водоподаването в редица населени мета поради неработещи помпени станции.

В момента се организира евакуацията и на пътници от автобус, закъсал около село Генерал Колево, община Генерал Тошево.

Ситуацията в област Добрич е много тежка, пише също и Пронюз Добрич. Вече са затворени пътищата Добрич – Генерал Тошево и Добрич – Балчик. Има много закъсали автомобили, тирове, дори специализирани машини. 

Закъсали тирове има около с. Стожер, в резултат на което от там не може да се минава.

Много закъсали коли има в района на с. Приморци, още от с. Сенокос.

Край с. Стефаново наред с коли и тирове, е закъсала и пожарната, която отишла, за да евакуира три деца от леки автомобили. Поради големите преспи пожарникарите изнесли на ръце децата от колите, в които пътували. Пренесли ги в пожарния автомобил, но и той закъсал в преспите.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар