В Охайо пускат седмична лотария с награда от $1 млн. за ваксинирани срещу Covid-19

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американският щат Охайо ще раздаде парични награди от по 1 млн. долара на петима души, ваксинирали се срещу COVID-19, като част от лотария, стартирана с цел увеличаване на броя на имунизираното население. Само възрастното население обаче може да участва в лотарията, съобщи Би Би Си.

Първото от петте седмични тегления ще бъде обявено на 26 май, съобщи губернаторът на щата Майк Деуайн.

 

Лотарията ще бъде платена от фондовете на федералното правителство за подпомагане възстановяването от пандемията.

САЩ е световен лидер в имунизационния процес, 58,7% от пълнолетното население е получило по една доза от ваксината, а президентът Джо Байдън си е поставил за цел да ваксинира 70% от пълнолетните до 4 юли. От седмици обаче броят на поставяните ваксини намалява в цялата страна. Здравните служители обясняват това с колебливост сред някои американци. За да убедят нерешилите дали да се ваксинират, в различни части на страната се предлагат привличащи вниманието подаръци – бира, понички, билети за спортни събития и парични награди.

“Знам, че някои могат да кажат: “Деуайн, ти си луд!”, написа губернаторът на Охайо в туитър, обявявайки лотарията в щата.

“Тази ваша идея за милиони долари е загуба на пари”. Но истинската загуба в този момент на пандемия, когато ваксината е лесно достъпна за всеки, който я иска, е живот, изгубен заради COVID-19.”

Щатът предлага и парична награда за ваксинирани жители на възраст под 18 г. Вместо 1 млн. долара обаче те биха могли да спечелят пълна четиригодишна стипендия за един от щатските университети в Охайо.”

Миналата седмица Джо Байдън заяви, че администрацията му работи, за да спечели “скептиците” относно ваксините. Част от този план включва ваксиниране на деца на възраст 12 години. В понеделник Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) разшири одобрението на ваксината Pfizer/BioNTech за юноши на възраст от 12 до 15 години. Изпълняващият длъжността специален пълномощник на FDA д-р Джанет Уудкок заяви, че “този ход ще защити по-младото население, ще ни доближи до връщане към нормалното състояние и прекратяване на пандемията”.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар