Президентът не бил информиран каква е българската позиция за срещата на НАТО

В поздрав към Байдън за 4 юли Радев постави въпроса за отпадането на визите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: БТА

В поздрав към Байдън за 4 юли Радев постави въпроса за отпадането на визите

Президентът отчита задълбочаване на отношенията със САЩ в инвестициите, отбраната, енергетиката и зелената енергия

Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Съединените американски щати и американския народ по случай Деня на независимостта на страната – 4 юли, съобщи прессекретариатът на президента.

В честитката Радев отново поставя въпроса за отпадането на визите за българи, които пътуват за САЩ.

Държавният глава посочва, че приемането на страната ни в Програмата за безвизови пътувания на САЩ, както и сключването на двустранно Споразумение за социална сигурност, ще доведат до напредък по ключови въпроси от двустранния дневен ред, цитира го пресцентърът на “Дондуков” 2.

В контекста на приятелските отношения и стратегическия диалог между България и САЩ президентът Радев отбелязва значимостта на последователните и целенасочени усилия за по-нататъшно задълбочаване на двустранните отношения в ключови области от взаимен интерес.

Сред тях са инвестициите, иновациите, търговският обмен, сигурността и отбраната, енергийната сигурност и диверсификацията, зелената енергия, както и насърчаването на контактите между гражданите на двете държави.

Румен Радев заявява още, че единствено работейки съвместно в рамките на съюзническите отношения, може да се противодейства на множеството кризи и предизвикателства, които заплашват да подкопаят регионалната и глобалната сигурност и просперитет.

По-рано своя поздрав за 4 юли отправи към САЩ и Министерството на външните работи. Като съюзници и стратегически партньори, ще продължим да подобряваме двустранното си сътрудничество и да действаме заедно за справяне с регионалните и глобалните предизвикателства, казват в социалната мрежа “Екс” от МВнР.

Денят на независимостта се празнува на 4 юли, тъй като на този ден Континенталният конгрес одобрява Декларацията за независимост, припомня БТА информацията на посолството на САЩ в България.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар