В помощ на нуждаещите се: Активисти събират и разпределят храна за бездомни – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

а хората без дом животът е постоянно кризисно положение. Пандемията от Covid-19 засилва многократно рисковете за тази общност, а предприетите мерки към момента не предвиждат помощ за тях. За пореден път те остават извън системата. 

В търсене на решение и солидарни механизми за подкрепа, активистите от “Храна, не война – София” отправят призив към граждани и граждански организации да се включат в транспортирането и раздаването на храна за хора в крайна нужда. Така те ни подтикват да се замислим за онези хора, чието страдание често подминаваме. Онези, които обаче не биват пренебрегнати от Иван Илиев от организацията:

“Знам, че има “Социален патронаж”, но оттам не смогват. Има хора без осигуровки, без документи. Някои се нуждаят и от психологична и морална подкрепа.”

Точна статистика за броя на хората, живеещи на улицата, няма. За това е невъзможно да бъдат покрити нуждите на всички, останали без дом. Много от тях в разгара на епидемичната обстановка нямат дори къде да си измият ръцете – задължителна нужда в днешни дни.  

Всеки може да допринесе с малко, за да може животът на тези хора да бъде по-поносим. Например  да отдели един час на ден в почивните дни и да транспортира зеленчуци от пазари, които са част от инициативата, до мястото, където се приготвя храната; или да раздаде храна на открито в района на Централна гара. малко време, което може да бъде много ценно за някой в беда.  

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар