В последния момент Каракачанов купува луксозни коли за 2,5 милиона лева

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Условие на военните: Колата да вдига поне 240 км/ч

Обществена поръчка за 36 леки коли за 2,5 млн. лв. (с ДДС) обяви Министерството на отбраната. Днес, дни преди края на третия кабинет на Бойко Борисов, трябва да бъдат отворени ценовите оферти.

Покупката на луксозните автомобили идва на фона на поголовното рязане на бюджети с обяснението, че нямало пари, пише OFFNews.

 

Поръчката е разделена на три позиции.

По параметрите заложени в документацията изглежда, че поръчката е направена за Ауди.

По обособена позиция № 1 трябва да бъдат доставени 2 леки коли от представителен клас с нормална проходимост с технически допустима маса до 3,5 т. Прогнозната цена за тези две лимузини е 261 666.67 (без ДДС) или 314 000 с ДДС.

Оферти са подали три компании Ауто Бавария ООД, М КАР ВАРНА ООД и ПОРШЕ БГ ЕООД. Първите две компании са дилъри на БМВ, а третата на Ауди и Фолксваген.

 

В изискванията е посочено, че колата трябва да е със задвижване на всички колела и 8 степенна автоматична скоростна кутия. Колите трябва да са с кожен салон. Максималната мощност трябва да е не по-малка от 200 KW, a максималната скорост – не по-малка от 240 км/ч. Поради изискванията за размерите – дължина не по-малко от 5100 мм и ширина не по-малко от 2100 мм., на изискванията отговаря Audi A8. Моделите предлагани от BMW са по къси и тесни. Неговата цена обаче е малко по-висока от предвидената от чиновниците на Каракачанов – над 193 000 лева.

Обособена позиция № 2 е доставка на 8 бр. леки автомобили с нормална проходимост с технически допустима маса до 3,5 т. включително (клас Е – премиум). Прогнозната цена е 521 666.67 лв. (без ДДС). Документи са подали ВЕСТАУТО – М ООД, ПОРШЕ БГ ЕООД и ЕУРАТЕК АУТО ООД. Първите две са дилъри на Ауди и Фолксваген, а ЕУРАТЕК АУТО ООД на Шкода. В изискванията и аз тази позиция е заложено колите да са 4х4. Такива седани предлагат Шкода и Ауди.

Обособена позиция № 3 е доставка на 26 бр. леки автомобили (клас D – среден). Прогнозната цена е 2 083 333,34 лв. (без ДДС) Изискването към колите е да бъдат по-мощни от 110 Kw и задвижване 4х2. Към този позиция има най-голям интерес и оферти са подали ВЕСТАУТО – М ООД, СТАР МОТОРС ЕООД, МОТО-ПФОЕ ЕООД, ЕУРАТЕК АУТО ООД и ПОРШЕ БГ ЕООД.

СТАР МОТОРС са дилъри на Мазда, а МОТО-ПФОЕ ЕООД на Форд, Ягуар, Волво и Ленд Роувър.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар