В последно време герберското безумие доби неподозирани висоти.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В последно време герберското безумие доби неподозирани висоти. А докъде ще стигне, това може би и Господ не знае.

Премиерът Борисов, който допреди два дни наричаше протестиращите контрабандисти и мафиоти, вчера заяви, че е готов да разговаря с тях и дори покани на тая неформална сбирка президента Радев. Тоест нещо като кръгла маса, която, разбира се, да председателства самият той.

Но имал едно условие – да му се представи някаква програма за управление. Обзело ме е голямо недоумение – Борисов освен, че е прост, както сам си го казва, дали не е и тъп?! Или с поредния си маньовър пак се прави на ахмак, надявайки се, че ако приклекне по живковски, бурята ще го отмине?! Каква програма иска от протестиращите Борисов, когато тяхната е кристално ясна и вече 66 дни му я набиват в главата – ОСТАВКА! Каква програма чака от хората по площадите премиерът, след като не сме на избори, та дори не сме и в предизборен период? И, накрая, най-важното – иска НА НЕГО да му представят тази програма, та той да я одобри или не! Тоя човек наистина живее в паралелен свят.

След като докара половината от населението на тая страна да живее под жизнения минимум, след като се остави охотно да му дърпат конците от сараите, след като в Европа дори с невъоръжено око взеха да забелязват, че мафията е узурпирала цялата власт в държавата, тоя човек продължава да се има за мъдрия арбитър – единственият, който може да прецени кое бива и кое не бива. Някой може да каже, че това е диагноза, но ще сбърка. Герберите винаги спекулират с това – дайте да видим вашата програма. С единствената обаче цел да я окрадат и да представят на следващия ден нейните идеи като свои. Откраднаха идеите от референдума на Слави депутатите на бъдат 120, а партийната субсидия да е 1 лев. Откраднаха и идеята на президента Радев за ремонт на Конституцията.

Да не говорим още колко много ценни за страната идеи, представени от опозиция и граждани, също окрадоха и представиха като свои. Без обаче да ги реализират, разбира се… Това е и дълбокият смисъл на сегашния на Борисов призив към диалог – да му дадат една хубава програма и на следващия ден и в парламента, и в медиите тя да бъде представена като програмата на ГЕРБ. Оттам нататък е ясно какво ще каже Борисов на протестиращите – Кво искате? Нали правим това, за което се борихте. Айде сега по дупките! На фона на тая пъстра трагикомична картинка в тази неделя, 13 септември 2020 г., Плювко Плевнелиев, най-голямото недоразумение в българската политика, се появи на екрана на държавната телевизия, за да се изцепи, че президентът Радев всеки ден нарушава Конституцията. И да обясни популярно, че предсрочни избори след 5 месеца са най-ужасното нещо, което може да ни се случи, а редовните след 6 месеца са единственото правилните. Да, ама, типично по герберски, не представи нито едно доказателство за силните си думи. Нито с член по член, алинея по алинея да ни светне как точно президентът Радев всеки ден нарушава Конституцията, нито каква е фаталната разлика от 1 (един) месец за провеждане на следващите парламентарни избори. Този човек не живее дори в паралелния свят на Борисов, а само в хаоса на собствената си глава. Чудя му се. Държавата ще го храни до живот, има си млада булка, що не си гледа кефа вместо да става за смях на хората? Ама то отдавна е казано – един си пати заради главата си, друг – от главата си. Нещата са пределно ясни. Ако сега Борисов подаде оставка, това означава край на партията му. Не че на него му пука – партията за него е само инструмент в гигантската далавера, която се върти в страната и вече е обхванала всички области на живота ни.

И там е целият му проблем, който тъй и не може да преглътне. От Спасителя на нацията след идиотското управление на Тройната коалиция през 2009 г., през недоразумението Орешарски да се превърне в прост слуга на олигарсите от сараите, които след време няма да му позволят дори да им лъсне обувките.

Автор: Огнян Марков Снимка: Юлиян Савчев, в. „Сега”, 27 ноември 2013 г.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар