В почти последния момент: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС също се регистрираха в ЦИК (снимки)

В почти последния момент: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС също се регистрираха в ЦИК (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В почти последния момент за предстоящите избори “две в едно” на 9 юни в ЦИК се регистрираха ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

ПП-ДБ внесоха 9999 подписа, като регистрацията им започна с повече от час закъснение, предава БТА.

Пред медиите Кирил Петков заяви, че “нито ще се откажат, нито ще се предадат, нито ще дадат държавата да се управлява от Пеевски, нито ще дадат “бухалки” като Сарафов да продължат да управляват задкулисно, нито ще дадат държавата да се управлява от ченгета от нереформирани служби”.

Ние ще продължим да се борим, докато мечтата за една нормална европейска държава се постигне, заяви Петков.

Относно вчерашното заседание на временната комисия за случая с Агенция “Митници” и физическата разправа между журналист и депутат от ПП-ДБ – Бойко Рашков, Кирил Петков коментира, че цялата тази комисия е създадена да прави пиар кампания, и за да “хвърля помия” по техни депутати. Това е абсолютно инсценирана ситуация, коментира Петков.

Ние не сме корумпирани, нито има някакви проблеми с хората, които застават рамо до рамо с нас. Колкото и да се опитват да водят компроматни войни, хората осъзнават, че има избор между старата система, където Пеевски и Борисов са на върха на държавата, и едни нормални хора, които се борят за нормална европейска държава, добави Петков.


Снимка: БТА

Аз вярвам, че нашата група няма да се предаде и ще продължи да се бори, докато стигнем до нормалната европейска държава, заяви Петков.

На въпрос за изборите и разговора със собствените им избиратели и досегашното управление, Христо Иванов, председател на “Да, България” и един от лидерите във формацията ПП-ДБ, каза, че досега са работили с ГЕРБ-СДС в името на конкретни институционални реформи. По думите му сега се е стигнало до избори, защото именно тези институционални реформи са били осуетени.

Именно заради тези реформи се явяваме на избори сега и ще търсим мнозинство, което да ги извърши. Това е основната ни задача. Мнозинството ще бъде такова, каквото избирателите решат. Ние не знаем колко формации ще влязат в следващия парламент, появяват се нови конфигурации, така че нека да видим каква ще е картината.

Мнозинството от наша гледна точка, в което ние сме готови да влезем, за което ние сме готови да поемем отговорност, е само такова мнозинство, което е готово да извърши тези реформи. Това е, което можем, отговорно да кажем на избирателите, добави Христо Иванов. Червените линии ще ги слагат тези, които не искат реформи, ние търсим мнозинства, които да могат да направят реформи, посочи той.


Снимка: БТА

На въпрос, ако отново бъдат подведени след изборите, че ще бъдат направени реформите, Христо Иванов каза, че са политици, а не участници в риалити. Ясно поставяме политически приоритети, тези които могат да бъдат подведени са избирателите, така че въпросът е всеки политик да проведе разговора с избирателите си, добави той.


Снимка: БТА

Помолен за коментар на номинацията на Елена Йончева за член на Европейския парламент от гражданската квота на ДПС, Христо Иванов каза, че този ход от страна на Делян Пеевски трябва да бъде внимателно анализиран и предвид бекграунда на г-жа Йончева, да стане ясно къде застава Пеевски по въпроси свързани с Украйна, мобилизацията на Европа и на Запада, за да спре руската агресия.

Къде стои тя по тези теми и къде съответно застава Делян Пеевски по тези теми, привличайки я по този картинен начин, добави Иванов.

Малко след ПП-ДБ в ЦИК влязоха и от ГЕРБ-СДС. 

След като предадоха подписите си в Централната избирателна комисия от партията коментираха, че ще водят позитивна кампания и се надяват на правителство с ярки политически фигури, предава БНТ.

Относно предстоящи коалиции от ГЕРБ заявиха, че ще коментират след изборите

“Изборите са, както предизвикателство, така и възможност. След 3 години Министерският съвет се беше превърнал в лагер-школа, кръжок, курс по политика за начинаещи, е време България да има нормално, титулярно, грамотно правителство с ясна политическа подкрепа, дори с ярки политически фигури”, коментира Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар