Кирил Асен Промяната

В „Промяната“ не са оптимисти за нов кабинет. Василев и Петков с различни позиции за третия мандат

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В „Продължаваме промяната“ не са оптимисти за съставянето на нов кабинет. Асен Василев и Кирил Петков имат различни позиции за участие третия мандат, часове преди връчването му, научи Епицентър. бг, 

 

Трети ден продължава изнесеното заседание на ръководството на „Продължаваме промяната“ в хотел „Кемпински“ – Банско. Очаква се късно тази вечер най-важните фактори от управляващата коалиция да се приберат в София.

Целта на сбирката е да се изработи позиция по участието на формацията в третия мандат, който президентът връчва на БСП.

До този момент обаче никой не знае какви решения са взели ръководителите на ПП.

Дори коалиционните партньори не са уведомени за нагласите на формацията.

Петзвездният хотел „Кемпински“ – Банско се превърна в крепост по време на уикенда, заради изнесеното заседание на ПП. НСО е разположиро хора на всеки ъгъл и е поето контрола върху пулта с всички охранителни камери. За да не изтече информация са отнети личните телефони на целия осблужващ персонал, написа ПИК и пусна снимки от престоя на „Промяната“ в хотела.

От публичните изявления на представители на ПП става ясно, че участието им в бъдещ кабинет няма да е на всяка цена. Венко Сабрутев и Никола Минчев дадоха уклончиви отговори в събота и неделя за присъствието на ПП в нов кабинет. Те го обвързаха със създаването на стабилно мнозинство, което да успее да прокара реформите. Такова мнозинство обече не се задава.

 

Не бихме правили компромиси с принципите си, ще направим всичко възможно, но вероятността за кабинет не е голяма. Всяка партия трябва да даде свия принос, за да има кабинет„, заяви Константин Бачийски.

 

В „Продължаваме промяната“ се борят две крила – едното е да се ходи на избори веднага, за да се използва възходящия тренд на ПП, който отчитат социолозите. Изразители на тази позиция са Асен Василев и Даниел Лолер.
За ново правителство с третия мандат са Кирил Петков и Лена Бориславова.

 

Между двата лагера тече напрежение, но никой не знае коя фракция е надделяла.
А от това зависи дали третият мандат ще бъде доведен до успешна реализация.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар