В рамките на ден: Хванаха 20 пияни и 6 дрогирани шофьори – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

12240 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11067  водачи и  пътници. Съставени са 2415 фиша и 585 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори, съобщава пресцентърът на МВР.В рамките на изминалия ден са установени общо 20 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 6-ма от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, други 14 – с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират шестима водачи.


От обобщените данни по метода “линеен контрол” са проверени 2463 МПС и 2756 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 852 фиша и 135 АУАН. Установени са двама  водачи да шофират след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и други петима –  с над 1,2 промила. Един е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени към 16 часа.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар