В Рим беше представено блестящо бяло летящо такси – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Идеята за летящи таксита – евентуално без пилоти – се разпространява по целия свят, като част от стремежа за намаляване на задръстванията по пътищата и ограничаване на замърсяването.

В четвъртък в Рим беше представено блестящо бяло летящо такси – Volocopter. То беше паркирано на площад близо до фонтана „Ди Треви“, където на любопитните зрители беше позволено да се качат.

Проектът, наречен VoloCity, който е планиран и за Париж и Сингапур, обещава да отвежда хората от летището до града за 20 минути, без задръствания и с нулеви емисии, като се движи с максимална скорост от 110 километра в час.

Първоначално таксито ще превозва пилота и един пътник, „докато не започне да лети напълно автономно“, когато ще може да поеме двама пътници, се казва в съвместното прессъобщение, в което се обявяват плановете.

За проекта в Рим на „Фиумичино“ е необходимо да се разработят „вертикални летища“, които да позволят на такситата да излитат и кацат вертикално. 

Местните медии съобщават, че цената на планираното 20-минутно пътуване от „Фиумичино“ до центъра на града е 140 евро, в сравнение с такси, което струва 48 евро, или пътуващ 32 минути влак за 14 евро.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар