В родната му Поповица подариха на Янев негов портрет, той отговори на обвинения на ГЕРБ (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният премиер Стефан Янев днес е в родното си село Поповица, община Садово, където се среща с членовете на Националното сдружение на кметовете на кметства в България в събота.

В рамките на разговора в читалище „Пробуда“ ще бъдат обсъдени финансовите проблеми в малките населени места. Очаква се да бъдат предложени и промени в някои административни структури, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Преди това министър председателят загатна пред журналисти, че в следващите дни ще има „интересни развития“, предаде Дарик радио.

„Ние сме в предизборна кампания и са възможни, като част от нормалното политическо говорене, обвинения и жалби. Относно въпроса дали водим предизборна кампания – интересно за кого, след като правителството е непартийно и след като многократно и аз, и министри от кабинета сме заявявали, че работим за хората и за решаване на техните проблеми. И срещата днес в Поповица потвърждава това“, така той коментира, цитиран от БТА, плановете на коалицията ГЕРБ-СДС да внесе жалба в ЦИК, че служебният кабинет не изпълнява своите задължения, а участва в предизборната кампания.

Снимка: БТА

Той уточни, че 9600 машини за гласуване вече са осигурени, до края на следващата седмица вероятно ще бъдат осигурени още 1500 машини.

Янев заяви още, че квалификациите по отношение на новите назначения в администрацията трябва да бъдат направени, едва след като се види тяхната работа.

Янев допълни, че проверката срещу шефа на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов тече, но още не е приключила и няма резултати – той е проверяван заради фирмата си с дългове, която е продал преди години, преди тя да фалира.

Премиерът каза също, че ако се потвърди информация за връзки с незаконна дейност, ще преосмисли решенията си относно назначенията и отсече, че компромиси няма да се правят.

Още при пристигането му кметицата на Поповица Веска Мирчева поднесе първата изненада на служебния премиер – негов портрет, рисуван с въглен. На него е изобразен самият той с костюм и вратовръзка, а на заден план е пейзаж от родното му село.

Снимка: БТА

Втората изненада за Янев беше огромна кошница с продукти от района – екологична липа, мед, фъстъци, люти чушки и кервиз.

Очаква се той да получи от местните и трети подарък – черно-бяло снимка от детството му – в селото той е живял до 7-годишна възраст.

Снимка: БТА

По-късно Янев участва в Традиционния събор на Поповица, който се провежда под мотото „Празник на българския дух и традиции в моето родно село“.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар