В Румъния питат: Българите как живеят с тези мизерни пенсии и заплати?

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Румънска медия днес излезе с обширен репортаж за България в който основен акцент бяха липсата на инвестиции и все по-намаляващото и застаряващо население на страната ни, масовата миграция, корупцията сред управляващите и най – вече въпроса как се справят всички останали в България с тези мизерни доходи, които получават на месец.
Материалът започна с коментара: ” Само преди 10 години България и Румъния бяха почти еднакви, но докато в Румъния непонимостта на хората към фалшиви политици, лъжливи обещания и най – вече корупцията сред политиците, направи така че живота на хората все повече да заприличва на този в Европа, то в съседна България нещата изобщо не се получиха и сега тази държава е проблем не само за себе си, но и за всички останали нейни съседи, които буквално са я изпреварили икономически във всички сектори. България вече заприличва на демографска пустиня и въпреки призивите на учени от тази страна политиците да вземат някакви мерки, това не се случва.
Министър председателят им не пропуска всеки ден да отбележи, че в страната се вливали инвестиции и се връщали хора от чужбина. Естествено това са пълни лъжи, също като онази в която същият обяви, че африканската чума по свинете в страната му е дошла пренесена от румънски туристи, което така и не се потвърди, но типично в негов стил той успя да обвини някой друг за провала на всичките си чиновници. Според статистиката на ЕС България е с отрицателни инвестиции в милиарди евро, а страната не може да привлече инвеститори вече почти пет години, дори последната битка с Турция за завода на “Фолксваген” ясно показа на всички, че в България няма климат за развитие нито политическа воля, нито икономическа такава.
Мутри и мутреси, буквално са завладяли всички кръгове на икономиката на България, корупцията трайно се е настанила в съдебната система и тук трябва да си зададем само един въпрос как оцеляват в тази мизерия жителите на тази държава в която пенсиите са едва 140 евро средно на месец, а заплатите масово не надхвърлят 400 евро? Ако си мислите, че цените в магазините им са ниски, то това не е вярно, защото в България цените са много по-високи от тези в Румъния особено що се отнася за хранителните стоки и стоките от първа необходимост. Цените на горивата и електроенерггията за бита също са по-високи, същото е и с лихвите и таксите на банките.
България е страната на феномените, страната в която човек с едва 400 евро заплата на месец, успява да харчи според статистиката над 600 – 700 евро, нещо което е практически невъзможно, но според статистиците в България, това било факт, защото всеки българин имал роднини в чужбина и те му изпращали още допълнителни доходи.
Естествено това надали е така, но все пак над 3 милиона от едва 7 милионното население на България вече напуснало страната в търсене на изход от безизходицата пред слисаните погледи на всички политици от страните членки на ЕС, които вече 10 години явно игнорират “циреят” България, който все по ясно се набива на очи.”
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/10/blog-post_244.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар