В Русия бе регистрирано първото лекарство в света срещу коронавирус

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на здравеопазването на Руската Федерация регистрира първото в света лекарство срещу коронавирус, създадено на базата на кръвна плазма от преболедували, съобщиха от държавната корпорация “Ростех”.

“Здравните власти одобриха използването на този специфичен имуноглобулин в лечението на Covid-19. Препаратът “Ковид-глобулин” е първият регистриран в света медикамент срещу инфекцията от този вид”, се казва в официалното изявление на компанията.

“Ковид-глобулин” е създаден на базата на кръвна плазма от преболедували пациенти и съдържа антитела. “Приемът на лекарството помага на организма да преодолее болестта и “учи” имунната система как по-бързо самостоятелно да произведе антитела”, допълват от “Ростех”. 

В хода на изследванията на препарата е потвърдена неговата безопасност, липса на странични ефекти и способността му да неутрализира коронавируса. Медикаментът ще бъде използван за лечение на хора в средна и тежка форма на инфекцията.

Това обаче ще стане след края на втората и трета фаза на клиничните изпитания, които в момента се провеждат в московски болници. 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар