В САЩ обмислят такса на километър, за да финансират пътища

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въвеждането на такса на километър е една многообещаваща идея, която ще осигури дългосрочен източник на финансиране за необходимите инвестиции в пътната инфраструктура в САЩ. Това заяви днес министърът на транспорта Пит Бутиджидж, цитиран от Франс прес.

Подобна такса е многообещаваща, ако се вярва на принципа, който ползва, плаща. Част от финансирането за поддръжката на пътищата се плаща от потребителите с променлива такса в зависимост от броя на изминатите километри, коментира той пред Си Ен Би Си.

Бъдещата цел не е да се увеличават данъците върху бензина , а да се премине към електрически автомобили в опит да се борим с климатичните промени, отбеляза той. В резултат на това данъчните постъпления от бензина ще намалеят, допълва БТА.

Коментарите на транспортния министър идват в момент, в който президентът на САЩ Джо Байдън се подготвя да представи мащабни инфраструктурни проекти за 3 трилиона долара.

По време на предизборната си кампания Байдън представи многогодишен план за 2,3 трилиона долара. Според Си Ен Би Си сумата ще е между 3 и 4 трилиона долара.

 

 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар