В САЩ са преценили “простия летец” като бъдещ стратегически лидер (документ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Подполковник Румен Георгиев Радев се дипломира през юни 2003 година с академично отличие като магистър “Стратегически проучвания” след 44-седмично обучение във Военновъздушния колеж “Максуел” в Алабама. Това пише в дипломата на държавния глава от американското военно училище (с която LIBERTA разполага и публикува), подписана от генерал-майор Бентли Рейбърн, припомня в своя публиакция “Дарик”.

Радев завършва като № 1 сред чуждестранните студенти и № 13 сред всички общо 260 обучаващи се.

Наскоро, в поредния изтекъл запис с  Бойко Борисов, той определя президента Румен Радев като “прост летец”. В сравнение с Румен Радев, премиерът Бойко Борисов е известен в САЩ от американските грами като лице с престъпен профил (тук).

“Румен Радев е бъдещ стратегически лидер, воин от ХХI век, готов да печели и да въздейства на стратегическо ниво”, пише в дипломата на българския държавен глава, издадена от Военновъздушния колеж ” Максуел” в САЩ.

В периода юли 2002 – юни 2003 година настоящият български президент завършва успешно във военновъздушния американски колеж десетмесечен курс по “Стратегия, доктрина и военновъздушни сили”, “Въоръжена борба”,  “Проучвания по международна сигурност” и “Лидерство и етика”, които развиват умения за критичен анализ и стратегическо мислене, става ясно от документа.

По време на учебната програма Радев е избран да ръководи тренировъчния Военновъздушен оперативен център, където също показва отлични резултати, пише още в дипломата.

По-рано през 1992 година в същото учебно заведение Румен Радев завършва ескадрилен офицерски курс. Името му е изписано в Алеята на славата на Военновъздушния колеж “Максуел”.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар