В софийския арест стана нещо страшно! Кръв блика от килията на олигарха Николай Банев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Олигархът Николай Банев изригна в кърваво писмо от ареста, където е заключен заедно с жена си Евгения. Той се ожали за баровския си палат в „Бояна“, който ще бъде обявен за публична продан.

Бизнесменът и половинката му са задържани по обвинения, че в престъпна група са изпрали над милиард лева, присвоили са близо 85 млн. лева от приватизация на предприятия и са укривали данъци.

Учудващо, Банев продължава да е активен във „Фейсбук“ след скандала с телефона, който беше укрил в кутия сок.

Ще се намерят ли смели мераклии да купят имота на скандалното семейство Баневи в „Бояна”, питат се мнозина, които са наясно с шаманските увлечения на неговите собственици. Имението беше изкарано за продан от частния съдебен изпълнител Милен Бъзински, който иска за него по-малко от 6 млн. лева. Търгът ще се проведе на 23 април, а огледите започнаха още на 22 март. До печалната продажба от ЧСИ се стигна, понеже фирмата на скандалното семейство „Партнърс комерс“, на която се води имотът, дължи на дружеството „М. ПЛОД.Б“ 15 000 лева. С лихвите обаче те скачат на 100 000 лева.

„Пиша ви след поредният скандал с апартаментите на властта. Фалшът и лицемерието на загрижените за стандарта на народа и социалното благоденствие, политици нямат край. На лъжата се вярва само докато се появи истината! Кога ще се появи истината? Питам се от ареста, обвинен от лъжата на властниците“, пише Банев от ареста. Той обяснява, че е навършил 30 години в частния бизнес. „В него съм от февруари 1989 г. и нито един „избраник на народа“ оттогава до ден днешен не е припознал частния бизнес и развитието на частната собственост за равнопоставени във великите държавни дела. Нито една власт не е била власт на българския частник, на българския предприемач – по дефиниция – двигатели на икономиката. В скандала с апартаментите беше вплетена и т.н. публична продан за жълти стотинки на корпоративната резиденция на „АКБ Форес“ в един от най-скъпите райони на София – непосредствено над Киноцентъра“, обяснява бизнесменът, който, незнайно как, отново има достъп до мобилен телефон. „Въпросната Резиденция беше закупена в най-силните години на „АКБ Форес“ от дружество на холдинга в незавършен вид от известен български бизнесмен, нуждаещ се спешно тогава от финансов ресурс, за да спаси в буквалния смисъл един от големите български заводи. По това време „АКБ Форес“ беше в апогея си. Световната икономическа криза – далече. ГЕРБ не беше роден. Резиденцията и свлачищния терен бяха преустроени и укрепени така, че да функционират като луксозен бутиков хотел и представителна офис-сграда. В нея отсядаха и работеха гости и бизнес партньори на „АКБ Форес“. Хеликоптерната площадка беше предназначена да обслужва крупни бизнесмени от световен мащаб и видни чуждестранни лобисти. Там заживя и моето семейство – като семейство на създателя и управляващ частния холдинг „АКБ Форес“. Повтарям: частен! Нямащ нито 1 лев задължения към държавата по приватизационни договори и функциониращ стриктно по законите, регулиращи бизнеса в България“, казва още Банев. Според него властта е спряла възхода на „АКБ Форес“ и е в ареста без нито едно обосновано с факти обвинение. Той е категоричен, че няма основание за продажба на имението му.

„Още няколко думи за незаконната „публична продан“ за Корпоративната резиденция, намираща се в полите на Витоша. 1. Нито едно от действията на ЧСИ – Бъзински по отношение на този имот не отговаря на изискванията на закона. 2. Криминална групировка за изнудване, рекет, палежи, имотни измами, „охранява“ противозаконно същия имот, по незаконен ангажимент от ЧСИ – Бъзински. 3. Жълтите медии, в разрез със закона за медиите и моралните норми, разпространяват купища лъжи и небивалици по отношение на „домът на Баневи“ и моето семейство. 4. Дори държавните органи и сериозните медии, си позволяват да снимат и разпространяват видеа и снимки от неприкосновена частна собственост. Докъде стигнахме, частници? До пълно незачитане на правото на частна собственост и на достойнството на гражданите от властниците с луксозни апартаменти. Не се съмнявайте, че ще предприема всички действия в рамките на законите на Република България, за да защитя имуществото на „АКБ Форес“ и авторитета на семейството си. Както и всички действия за да изоблича публично злосторниците и не зачитащите закона институции и лица!“, пише Николай Банев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар