В София обсъждат как AI влияе върху предоставянето на финансови услуги

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Влиянието на изкуствения интелект (AI) върху начина, по който се предоставят финансовите услуги, ще бъде обсъдено на форума “Иновации” в София, съобщиха организаторите от “Асоциация банка на годината”. Събитието започва в 10:00 часа в столичния хотел “Хаят Риджънси”.

Алгоритмите с изкуствен интелект се превръщат в инструменти за вземане на решения, оценка на риска, съответствие с нормативна уредба, откриване на измами, персонализирано банкиране, усъвършенстване на т.нар. “разговорни” AI – чатботове и персонални асистенти, и AI бек-офис автоматизации, посочват организаторите.

Сред темите на форума, които ще бъдат дискутирани, са дали изкуственият интелект ще се превърне в незаменим инструмент на фона на лавинообразно растящите регулации за основните европейски индустрии, какви ще са тенденциите в областта на изкуствения интелект, използван във финансовия сектор през 2024 г., ще има ли нарастващо търсене и развитие на мобилните плащания, на киберсигурността и ползването на биометрични данни, развитието на цифровите валути на централните банки и ролята на изкуствения интелект.

Според програмата във форма се очаква да участват Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на “Пощенска банка” и председател на Асоциацията на банките в България, Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на “УниКредит Булбанк”, Никола Бакалов, главен изпълнителен директор на “Първа инвестиционна банка”, Георги Заманов, главен изпълнителен директор на “Алианц Банк България”, Питър Барон, изпълнителен директор на “Ти Би Ай”, Татяна Иванова, изпълнителен директор на “ОББ”, иновационен лидер на “KBC Груп”, Светослав Миланов, изпълнителен директор и председател на УС на “Инвестбанк”, Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на “БОРИКА”, Красимира Райчева, мениджър на “Виза” (Visa) за България.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар