В събота ЦИК решава колко секции ще бъдат открити в чужбина за гласуване на изборите на 4-ти април – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На тези избори ще има най-голям брой на секции в чужбина от 2013 г. насам. Това каза на брифинг на ЦИК членът и говорителят Димитър Димитров.

Той допълни, че след няколко дни ще има пълния списък и адресите. “Днес се занимавахме с обединяването на секциите на близки разстояния”, уточни той. “Със сигурност от 2013 г. на тези избори ще има най-голям брой на секции в чужбина”, каза още той.

В събота Централната избирателна комисия (ЦИК) ще решава колко секции ще бъдат открити в чужбина за гласуване на изборите на 4-ти април. Подадените заявления за гласуване в чужбина са малко под 88 000, като най-много са от Турция – 20 890, и от Великобритания – малко над 16 000. Говорителят на комисията Димитър Димитров заяви: 

“Секциите зад граница ще бъдат като число много повече, отколкото на предходни избори. Най-много за последните не знам колко, но примерно след 2013-а година, със сигурност това ще е най-големият брой на секции, които се откриват в чужбина”. 

Относно гласуването във Великобритания Централната избирателна комисия поясни, че до 13 март ще се уточни броят на секциите. “Съвместно с МВнР ще ги уточним. По принцип разговорите, които сме имали с МВнР там, където се очакват повече да гласуват повече наши съграждани, а има възможност за по-малко секции, ще се опитат да направят евентуално секции с повече от 1 кабина. Тепърва обсъждаме вариантите, за да създадем условия да гласуват всички желаещи”, коментира говорителят на комисия Таня Цанева.

По думите ѝ все още не е уточнен общият брой на секциите, които ще бъдат разкрити в чужбина

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар