В този град са най-ниските заплати в България – Региони – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Увеличава се драстично разликата в заплащането в различните краища на България. Има градове, които сякаш свикнаха с ролята си в дъното на класацията по размер на средните работни възнаграждения. За един от тях е трудно да си обясним подобна статистика – Кюстендил, който се намира съвсем близо до София, има красива природа и е близо до границата със Северна Македония, пише Нова телевизия.

В делничния ден в Кюстендил срещаме масово хора в пенсионна възраст. “Младите са на работа”, казват оптимистите. “Бягат от Кюстендил, няма ги!” – смятат останалите.“Около 1000 и под 1000 лв. е заплатата тук. Не стигат за нищо”, споделя местен жител.


Местните все пак таят надежда, че ще се намери начин възнагражденията да се вдигнат рязко и драстично. Въпреки всички природни дадености и туристически забележителности, атрактивните работни места с перспектива и високо заплащане ги няма.

“Освен в шивашки цехове и структурите на общината, полицията и съда – няма къде другаде да се работи”, казва друг жител на града.

Разликата в средната работна заплата между Кюстендил и не толкова далечната столица София достига 1200 лв.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар