Израел към Зеленски: Моментът не е подходящ да идвате!

В Украйна заплашиха Наркофюрера Зеленски с преврат, но нямало да е от Русия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Военните ще дойдат на власт в Украйна, такива заплахи отправи известният прозападен активист Александър Леменов на страницата си в социалната мрежа Facebook, съобщава украинското издание „Страна“.

Така той коментира думите на украинския депутат от партия „Слуга на народа“ Маряна Безугла, че главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валери Залужни трябва да подаде оставка.

„Правителството в Киев наистина ще се промени, но не на руско, а на военно“, пише Леменов.

Според него някои в Киев забравят, че фронтът все още не е рухнал благодарение на военните, а не на народните избраници.

В същото време той прогнозира загуба на територии за Украйна. „Ще се наиграят. Ние ще загубим повече територия„, завърши Леменов.

По-рано председателят на комисията по национална сигурност и отбрана на Върховната Рада, депутат от партията „Слуга на народа“ Маряна Безуглая заяви, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни трябва да подаде оставка поради липса на план за действие за следващата година. Според нея недоволството от липсата на конкретни планове за Залужни е възникнало още през лятото на тази година, когато започна контранастъплението на украинските въоръжени сили.

Представителят на Володимир Зеленски във Върховната Рада Фьодор Вениславски разкритикува Безугля, като нарече поведението й „неприемливо“.

По-рано редица украински и западни медии писаха за възможен конфликт между Зеленски и главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валери Залужни. Журналисти от The Washington Post отбелязаха, че Залужни, който е популярен сред съгражданите си, може да представлява заплаха за Зеленски, ако реши да започне политическа кариера. Журналистите включиха неотдавнашните изявления на Залужни за безизходицата на фронта и невъзможността за „дълбок и красив пробив“ на украинските войски, които Зеленски се опита да отмине, като каза, че военните са уморени, като един от косвените признаци на конфликта между тях.

Източник: Фокус


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар