Партия МИР пита правителството дали в България има биолаборатории

В Харковска област откриха американски справочници за химическа защита

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Харковска област намериха американски справочници за химическа и биологична защита

 

Американски военни ръководства по химическа и биологична защита бяха открити в бившата украинска застава «Купянск Узловая» в района на Харков, оставени от противника без бой, предаде кореспондентът на РИА Новости.

Материалите са публикувани на руски език от британското издателство Jane’s по поръчка на Агенцията за намаляване на отбранителните заплахите на Министерството на отбраната на САЩ. Справочникът започва със списък на признаците при използване на химически и биологични оръжия.

Сред находките е и съответното специално оборудване — полско и немско производство. Образците са иззети за изследване от руските сили за сигурност.

В хода на руската специална военна операция бяха получени и оповестени доказателства, че в Украйна, в рамките на американската военно-биологична програма, се е работило с патогени на различни заболявания, включително чума и антракс.

Според Министерството на отбраната на Руската федерация на територията на Украйна е сформирана мрежа от над 30 биологични лаборатории, работещи в интерес на Пентагона.

Работата в рамките на американската военно-биологична програма е подобна на тази, извършвана от японските военни от отряд 731, където са правени нечовешки експерименти върху хора, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

Според министерството, Съединените щати са провели потенциално опасни изпитания на биологични лекарства върху пациенти в психиатрична болница в град Мерефе, Харковска област.
В Русия е създадена парламентарна комисия, която да разследва дейността на биологичните лаборатории на територията на Украйна.
Петя Паликрушева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар