В цялата страна: Отпада изискването за носене на маски в градския транпорт

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През следващия месец се очаква постепенно да започне приравняването на COVID-19 към сезонния грип и останалите респираторни заболявания.

Изискването за носене на предпазна маска в градския транспорт в цялата страна ще отпадне от четвъртък. Това заяви проф. Радка Аргирова след заседанието на експертната група към Министерство на здравеопазването, която следи актуалната епидемична ситуация у нас.

Остава задължителното носене на предпазни маски в болници, аптеки, поликлиники, оптики и домове за възрастни хора.

По думите на проф. Аргирова през следващия месец се очаква постепенно да започне приравняването на COVID-19 към сезонния грип и останалите респираторни заболявания.

“Попадаме в ендемичния период на този вирус, тоест, постепенно ще се приравнява той към другите респираторни заболявания като грипа и това ще го видите към началото на учебната година. В страната има видимо намаляване на броя на новите случаи. Има сравнително около 1000 новооткрити заразени дневно, а броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения се задържа под 50. Така че вече можем да си позволим да кажем, че ние управляваме епидемията, тоест, можем ние да кажем какви да бъдат мерките, а не вирусът да ни ги налага.”, каза проф. Аргирова.

Заповедта за отпадане на изискването за носене на маски в обществения транспорт се очаква да бъде издадена утре и да влезе в сила от четвъртък, поясни проф. Радка Аргирова.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар