В Швейцария недоумяват как българските депутати може да не ходят на работа и да получават стотици хиляди евро заплати

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Според едно изследване направено от швейцарска иконимическа агенция, най – добре заплатените депутати в цяла Европа спрямо стандарта на населението са депутатите на България.
Социално неравенство, това е заключението на иконимистите от Швейцария, които подчертават, че само депутатите в България с техните заплати и безочетни разходи, реално се доближават до стандарта и заплатите на средната класа в Европа. В България над 4000 евро заплата вземат само депутатите и министрите, докато хората реално не могат да си докарат доход от 2000 евро дори да ходят на две места на работа.

Цените в България са по-високи от тези в ЕС подчертават от агенцията и обясняват, че България е единствената страна в ЕС в която стоките от първа необходимост и лекарствата се облагат с данък колкото техниката, горивата и дори дрехите, неща които не се купуват всеки ден. Друго показателно за българските депутати е, че тези хора реално работят най – малко от всички свои сънародници, но пък за сметка на това всяко нещо до което се докоснат реално създава хаос и се обсъжда със седмици от сънародниците им.

В изследването е посочено, че само и единствено в България има депутат, който реално ходи на работа в Парламента само два пъти в годината, но пък за сметка на това българският данъкоплатец няма нищо против да плаща за държавната му охрана, както и че реално българските депутати работят в българският парламент от сряда до петък, като в петък много често пленарната зала си е буквално празна.
Рекорда за най – къс работен ден в Парламент също е дело на българските депутати, които през тази година са работили едва 11 минути и са прекратили работното си заседание.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2 comments

Вашият коментар