Габриел се кълне във вечна дружба на Европа с изтъркани соцлозунги, депутатите се обясниха в любов на Украйна – къде е България???

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България е и ще остане ангажирана към политиките на Съвета на Европа – казала ротационното вице Мария Габриел на генсека на СЕ Мария Пейчинович Бурич. Тази клетва във вечна любов звучи изтъркано позната. Та не бяха ли същите лозунгите по време на соца, когато се кълняхме във вечна дружба със СССР?!

Сега само сменихме съюза. Речевият етикет е същият.

Клетвата за вечна любов и подчинение към еврочиновниците стана по време, когато българският парламент се обясни в любов на Украйна. Нашите депутати решиха да свалят забраната за внос на пшеница от Киев от утре, с което обрекоха българските зърнопроизводители на глад. Създадоха комфорт на страната на Зеленски и не помислиха за доброто на собствената си държава и народ. Дори Полша, вечният съюзник на Украйна отказа да свали забраната, за да не навреди на селското си стопанство. Никой не иска и да рискува живота на народа си със съмнителното качество на украинската пшеница.

Нашите по-католици от папата първи бягат да се запишат в книгата на отличниците, за да получат погалване по главата. Едва ли ще успеят да се класират за евро ласки. Но пък какви милувки им готвят нашите зърнопроизводители. Със сигурност не са ги сънували.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар