ГАВРА! Един депутат взема заплата, колкото сумата от сбора на всички пари, които получават месечно жителите на цяло видинско село

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
За една друга статиска искаме да прочетете днес и да се замислите.

Тъжната но истинската, онази която никой не иска да коментира в телевизионните медии, парламента и министерски съвет.

Видин. Село Ботево – 37 жители, Симеоново -33, Въртоп – 42, Гайтанци – 39, Ивановци – 61, Долен Бошняк – 31 жители общо 240 човека. Почти всички пенсионери, средна възраст над 78 години. Общият им трудов стаж над 8200 години. Средна пенсия в региона около 270 лева.

Срещу тях да сложим другите 240 онези в Парламента. Средна заплата 7000 лева.
Събираме техният среден доход с този на жителите на видинските села и се оказва, че средно аритметично, дохода на тези 480 човека, минава 3 500 лева, интересно нали.

Но във Видинските села се оказва, че само заплатата на един депутат е равна на сбора на всички пенсии, които получават хората.

Сега ако попитаме политиците, това няма как да е вярно, защото те мислят за региона, мислят за България тук доходите растат и икономиката се развива. България е в просперитет и всички резултати са видими но не и във Видин.

Както се казва тук хората умират от глад, лишават се от всичко, за да могат да си платят сметките за тока и водата, която пак беше увеличена с гласовете на Герб и ДПС в местният парламент, но това не се говори в медиите и не се снима с телевизионните камери.

Затова няма какво да губим казват местните и в събота пак сме на барикадата пред моста на Дунава, а ако на някой хрантутник на държавна заплатата, която е равна на сумата от сбора на всички пенсии в едно видинско село не му харесва, да ни вижда и слуша, може да се замисли колко още остава до момента в който цяла България ще се вдигне като един и ще им потърси сметка. Защото Видин не е някаквъв феномен в България, а част от цялото Безхаберие и Безобразие…

Източник: xaknews.blogspot.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар