Пенсионер Бедност

Газовата сметка ще е непосилна за България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Енергийните министри на страните членки на ЕС постигнаха политическо съгласие за намаляване на потреблението на газ преди отоплителния сезон. Постигнато е политическо споразумение да се намали потреблението на газ с 15 на сто от август до края на март догодина.

„Сметката все още не е дошла. Продължаваме да поръчваме, а тепърва ще ни направят сметката. Очевидно за Европа тя ще е висока, но за България ще е доста непосилна, защото на нас ни се налага да играем по цените и правилата на останалите страни членки в средата на най-бедната европейска държава“, коментира лидерът на Земеделски народен съюз Румен Йончев в „Денят ON AIR“.
Той заяви, че днешните решения на Брюксел за ограничаване на потреблението на газ са неизпълними от България. Гостът се съмнява дали правителството работи, защото според него слушаме за решения от Брюксел, но не чуваме българската позиция по тях.

 

 

„Политическата ситуация изглежда абсурдна, защото вече 3 дни България очаква политбюро на БСП да реши какво ще се случва в страната, като че ли държането на мандата променя нещо. Не става ясно, ако го задържи БСП този мандат, какво ще прави с него. Това ми прилича на предизборна кампания“, каза Йончев пред Bulgaria ON AIR.
Според него доста ясно се чува от „Продължаваме промяната“ посланието, че изборите са неизбежни. Той подчерта, че в парламента няма воля за каквото и да било. По думите му през цялото време, в което съществува този парламент, е приел 5-6 закона.

Йончев смята, че Планът за възстановяване е единственият свеж ресурс, с който може да се въздейства на българската икономика, но няма как да започнат да се усвояват средства по него до края на годината.

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар