Кирил Петков

„Газпром“ – България ще си плати и неполученият, но заявен по договора газ, до краят на годината

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Договорът с „Газпром“, който Кирил Петков и правителството му прекратиха едностранно с обяснението, че няма как да плащат в рубли за газ, може да се окаже нещото заради което Петков, Василев и всички останали от това правителство на промяната ще получат обвинение за национална измяна и национално предателство.

Според запознати с договора между руската „Газпром“ и България в същият има клауза в която България може да плаща в рубли, много преди събитията в Украйна.

Също така по този договор България трябва да заплати на „Газпром“ всички заявени количества газ, до краят на договора, без значение дали е потребила газа или не! Отказа на Кирил Петков и правителството му да получава руска газ, не ни дава основание да не плащаме газа, който преди това сме заявили до краят на годината, но сега отказваме заради войната в Украйна.

Според юристи в момента България може да бъде осъдена от „Газпром“ – Русия във всеки един съд по света, а неустойките, които ще трябва да платим като държава могат да доведат до фалит цялата ни икономика.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар