„Газпром“: Санкциите спъват функционирането на Северен поток-1

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският газов монополист „Газпром“ обяви, че западните санкции пречат на нормалното функционирате на „Северен поток-1“, предаде Ройтерс. Според агенцията изявлението е ясен знак, че енергийните доставки за Европа остават под риск докато Западът налага санкции на Русия.

Компанията съобщи още, че е получила документите от „Сименс“ (Siemens) за ремонтираната турбина в Канада, която бавно се придвижва от Монреал към Русия. Въпреки това проблеми не са изключени.

„Газпром“ проучи документите, но трябва да посочи, че те не отстраняват всички досега идентифицирани рискове и повдигат допълнителни въпроси“, се казва в изявление на компанията. „Освен това „Газпром“ има въпроси и по отношение на санкциите от страна на ЕС и Великобритания, които спъват доставката на турбината и спешния ремонт на останалите машини в компресорна станция „Портовая“, се казва още в изявлението.

Западни политици предупреждават, че Русия може да спре доставките на газ през зимата, което би довело до рецесия. Кремъл постоянно отрича, че използва енергийните ресурси на страната, за да изнудва.

Източник: БТА

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар