„Газпром“ спира напълно газопровода „Северен поток“ за неопределено време

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руската компания „Газпром“ напълно спира газопровода „Северен поток“ за неопределен период от време.

Компанията съобщи, че по време на работата по поддръжката на газовия компресорен агрегат Trent 60 (GCU № 24) на станция „Портовая“ са открити неизправности, за които „Ростехнадзор“ е отправил предупреждение към компанията.„Писмото за откритите дефекти на агрегата Trent 60 (№ 24) и необходимостта от отстраняването им е изпратено до Кристиан Брух, президент и главен изпълнителен директор на Siemens Energy AG. Преносът на газ към газопровода „Северен поток“ е напълно спрян до отстраняване на неизправностите“, заявиха от „Газпром“.


Тръбопроводът бе спрян на 31 август поради ремонт на единствената останала турбина. Първоначално компанията заяви, че „Северен поток“ ще възобнови потока от 3 септември.

Днес ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че е настъпил моментът да се въведе таван на цената за руския газ, който се доставя в Европа, за да се противодейства на опитите на руския президент Владимир Путин да манипулира европейския енергиен пазар и каза, че твърдо убедена в това.

На свой ред заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа в Telegram: „“Време е ЕС да въведе таван на цените на руския газ по тръбопроводите“, заяви леля фон дер Лайен. Ще бъде като с петрола. Просто в Европа няма да има руски газ“.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар