„Галъп”: Мая Манолова води с 8% пред Фандъкова

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хипотетичен сблъсък между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова в София дава преднина от 8% на националния омбудсман пред настоящия кмет, отчете социологическо проучване на „Галъп интернешънъл”.

При евентуален балотаж на кметските избори в столицата през есента деклариращите подкрепа за Манолова сред онези, които твърдят, че със сигурност ще гласуват, са повече от деклариращите подкрепа за Фандъкова – 48% за Манолова срещу 40% за Фандъкова. Останалите не могат да преценят.

Наскоро социолозите от “Маркет линкс” дадоха пет на сто преднина на омбудсмана пред настоящия градоначалник на София.

Данните са етапни и няма как да бъдат прогноза за изборен резултат, а и подобна разлика всъщност са само десетки хиляди гласове – това означава, че на този етап е трудно да се прогнозира кой би победил при евентуален балогаж и евентуално явяване на Йорданка Фандъкова и Мая Манолова на него. Вероятно ще действат и много фактори, които социологическите методи няма как да отчетат, посочват авторите на изследването.

Демографските показатели сочат, че на евентуален втори тур мнозинството от симпатизантите на ГЕРБ биха подкрепили Йорданка Фандъкова, а мнозинството от привържениците на БСП биха подкрепили Мая Манолова.

Привържениците на „Демократична България“ на този етап са на практика разделени в две половини, а привържениците на партиите от „Обединените патриоти“ – също, с лек превес за Манолова.

На страната на Манолова са и дистанцираните от политическия процес. Наред с поведението на привържениците на десните и на патриотите, именно поведението на обичайно дистанцираните от политиката, а и на младите хора (които също обикновено странят от политическия процес) може да реши евентуален балотаж.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар