Гарантирано от ГЕРБ: Храните поскъпват драстично

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В пика на коронакризата властта сервира нов ужас за бедния народ – шоково поскъпване на хранителните продукти – гарантирано от ГЕРБ.

Новината, която стъписва днес е, че голям скок се задава при храните от първа необходимост. Това става ясно от седмичната справка на Държавната комисия за стокови борси и тържища (ДКСБТ), която следи цените на едро.

От плодовете ръст с 10 стотинки са отбелязали ябълките и от борсите в петък количествата са тръгвали на средна цена 1,25 лева за кило. Без промяна в цената са червеният пипер от внос (до 2.94 лв./кг) и картофите (до 0.60 лв./кг).

Шампионът по висока цена за миналата година – олиото, се готви за нов ценови скок. „Завчера доставчикът ни уведоми за промяна. Олио от 1 литър с марка „Олим“ вече идва на едрова цена от 3,58 вместо досегашната 2,90 лева“, пише „Марица“ след разговор със собственик на голям хранителен магазин в Пловдив.

От бюлетина на ДКСБТ за миналата седмица е видно още, че поскъпване на едро има при зрелия фасул, ориза, киселото мляко.

Промяна на седмична база няма при замразеното пиле и яйцата. Кокошите продукти обаче ще отбележат своя пик непосредствено преди Великден заради повишеното търсене, вещаят търговци. Покрай Възкресение по традиция се регистрира и най-големият внос на яйца у нас.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар