Га пребиваха и увилняваха хиляди журналисти мутрата Блъсков мълчеше а като му затвориха кранчето се разквича!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако наистина “Труд” не са си плащали наема и дължат консумативи, мисля че трябва да се засрамят, това коментира във Фейсбук журналистът Мартин Карбовски. Той директно обвини редакцията, че до момента не е проявил нито веднъж съпричастност към тези журналисти, които бяха гонени по време на предишното управление.

„Докато те живяха и работиха комфортно с властта последните години, много журналисти платиха свободата си не просто със загуба на пари, но и с нерви и със здравето си.

Изгонени тихомълком журналисти имаше, но същите не плакаха. Нямаше смисъл. Кой щеше да им обърне внимание, “Труд” ли?!“, пише Карбовски. Според него „Труд“ няма основания да мисли, че е по-специална медия от останалите, а собственикът му да си даде сметка, че всички са равни на пазара.

Само този принцип прави медиите свободни, заявява Карбовски:
„Журналисти, които изпиха горчивата чаша, подгонени от съд и изпълнителни листове имаше, но тогава „Труд“ не писаха за това. Свободата и солидарността нямат нищо общо с наема и договорите. Разбрах го лично, и много колеги го разбраха.

А и кажете ми за каква точно свобода на словото се пледира, когато става дума за “Труд” в последния му вид?! Свободни ще сте на пазара, както всички нас.“

 

 

 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар